Børn & Unge

- BKST skaber ro & balance i livet


Biodynamisk Kranio Sakral terapi for børn (4-12 år):
60 min / 500 kr
klippekort / 3 gange / 1350 kr

 

Ved lidt større børn kan det være svære at forklare hvad denne behandlingsform går ud på.
For hvordan foregår en BKST behandling på børn der er i en alder hvor de ikke vil eller kan ligge stille?
– 
Her det vigtig for mig at sige; at jeg lader det som sker under behandlingen være op til barnet.
Det er ikke vigtigt for mig at dit barn ligger stille på briksen. Måske dit barn også lige skal se hvem jeg er og hvad det er jeg vil det. Sanse rummet og det der skal ske.
Min opgave er at møde dig barn med den energi det kommer med. At se og sanse dit barn og tage udgangspunkt i det.

Sådan foregår behandlingen:
Når I kommer til mig, sidder barnet måske hos dig, udforsker stedet eller begynder at leger på gulvet og vi snakker lidt om hvorfor I er her. Det her helt okay at barnet hører dette, da hvad end der kommer til at ske er på barnets præmisser. Jeg finder måske lidt legetøj frem også ser vi hvad det fører med sig. Måske vi kommer op på briksen, men det kan også være vi bare sidder på gulvet og leger også forgår behandlingen der. Ved større børn kan jeg finde på at udfordre dem lidt fysisk og være lidt mere aktiv i min behandling til at starte på.

Men uanset hvor meget eller lidt jeg har hænderne på barnet så foregår der stadigvæk en behandling uden jeg fysisk rører dit barn. Det er fordi BKST er energiarbejde, og behandlingen starter faktisk så snart vi møder hinanden i døren.
Da I, forældre, er det vigtigste for barnets tryghed er jeres nærvær og samspil vigtig under behandlingen. Men I vil opleve at jeg også snakker direkte til barnet og gerne vil høre og se hvordan barnet reagere på det der sker og det jeg spørg om.

Jeg lægger min hænder der hvor jeg får lov til det. For nogen børn er det ikke rart at blive rørt ved omkring hovedet – så måske det kun er på fødderne jeg får lov til at holde. Men uanset hvor jeg har min hænder har jeg adgang til hele kroppen og hele kroppen er i fokus under behandlingen. For nogen børn giver det tryghed at få læst en bog, så I må gerne tage en bog med som barnet kender og kan li’.
Jeg vil gerne opfordre jer til ikke at bruge mobiltelefonen under behandlingen.

Hvis du selv har prøvet en BKST behandling vil du opleve at det forgår på en anden måde med børn i denne alder. 
Der er mere snak og fysiske øvelser og pauser – men det er helt på barnets præmisser.

 

Behandling af teenager:
At snakke med ens teenager og vejlede dem I hvad der kan være godt for dem, kan være noget af en opgave som forældre. Derfor er det helt normalt at de unge kan være lidt skeptiske overfor denne behandlingsform, for hvad sker der egentlig når “hun lægger hænderne på mig”?.
Da nogle unge ikke ønsker at deres forældre er til stede i rummet under behandlingen, kan det være fint at få det afklaret inden, da det kan være nemmere at snakke om når jeg ikke er tilstede.
Jeg har tavshedspligt så derfor er det op til den unge at fortælle hvad de har lyst til – både til mig, men også til jer forældre. Så hvis der ikke er behov for at fortælle en masse, er det vigtigt at i som forældre anderkender dette og ikke presser den unge. Husk på at, det kan være rigtig vært at sætte ord og følelser på i den alder.

 

bkst kan hjælpe på
hovedpine / migræne
hjernerystelse
nakke, ryg og skuldresmerter
mavesmerter / menstruationsproblemer
forstoppelse
angst / stress / depression
koncentrationsbesvær
nightterror
særligt sensitiv barn
Inden behandlingen:

Jeg synes det er vigtigt at prøve forklare sit barn el. teenager om selve behandligen inden I kommer. I kan evt. se lidt på billederne her på hjemmesiden, så de kan danne sig et indtryk både af mig og hvordan det kommer til at foregå.

Man kunne måske sige at der her er mulighed for at få en lille stille pause fra hverdagens travle teenager liv. 
En pause fra lektierne.
En pause fra det online univers.  
En stille stund hvor det er okay hvis man falder i søvn eller blunder. For det er faktisk her i denne lidt dybe meditative tilstand at kroppen er mest modtagelig for behandlingen.

Jeg ser gerne at der ikke kommer søskende med og gerne en forældre eller jer begge.

Efter behandlingen:

Efter behandlingen kan der komme forskellige reaktioner. Barnet kan blive meget træt og pyllert eller få energi. Det er vigtig som forældre at I anderkender jeres barns reaktioner. At I er omfavnede på reaktionen med nærvær og anderkendelse. Det er ikke sikkert der behøves så mange ord, men mere fysisk nærvær.

Derfor anbefaler jeg at I kommer på dage hvor der ikke skal ske så meget andet bagefter, da der kan komme forskellige reaktioner.

Hvis der er nogle ting der skal snakkes dybere ind i, fortrækker jeg at vi tager den korrespondance i telefonen eller på mail.