genfind balancen

tid til dig - din krop, din sjæl, dit sind

Biodynamisk Kranio Sakral Terapi – voksne:

Biodynamisk kranio-sakral terapi handler om at lytte til din krops sundhed. 
Den sundhed som ligger bag ved de symptomer, du evt. kommer med, for der er altid sundhed i din krop. 
Du vil sandsynligvis opleve at falde i en lettere søvn underbehandlingen eller bare er meget afslappet i en meditativ tilstand.
Det kan også være du sanser nogle små ryk i din krop, varme eller kulde eller andre sansninger. Dette er helt normalt.

Det der er min opgave i behandlingen, er at jeg stiller mig til rådighed med et dybt nærvær og en lytten til din krop. Jeg lytter til bevægelserne i knoglerne, væskerne og de dybe rytmer der er i din krop. Herfra begynder din krop at arbejde i det tempo, den er klar til – for det er din krop der er den kloge. Forandringer sker i det tempo, du er klar til. Jeg “fixer” ikke ubalancen men hjælper dit system med at genskabe forbindelsen til kroppens sundhedstilstand. 

Din krop slipper ofte problemerne stille og roligt gennem nogle eller flere behandlinger. Det kan godt være du mærker at du slipper helt af med dine udfordringer eller ubalance efter bare én behandling, men ofte vil der ske det at du vender tilbage til den livsstil, der måske skabte problemet. Vi kan derfor starte forfra igen med at løse problemet. 
Derfor anbefaler jeg at få 3 behandlinger indenfor 7-10 dage.

De ubalancer/smerter der sidder i kroppen, er ofte bygget op over længere tid og kommer af flere grunde og ikke én specifik. Kroppens sundhed træder mere og mere i baggrunden jo mindre vi lytter til den og symptomerne viser sig i muskler, bindevæv, membraner, knogler, organer, væsker, psyken og i hele dit energisystem.

 
Her er nogle områder hvor BKST kan have en gavnlig effekt og skabe balance:
 
Hovedpine/migræne
Piskesmæld
Kæbespændinger
Muskelspændinger
Smerter
Stress
Søvn problemer
Depression
Fordøjelsesproblemer
 

Energi & Ubalance:
Smerter og ubalancer i kroppen kan ses som om kroppen har mistet kontakten til sin egne selvhelbredende kræfter.
Når jeg kan mærke de forskellige rytmer i din krop og lade dem komme til udtryk, får din krops selvhelbredende kræfter mulighed for igen at arbejde for dig. Smerter er energi. Det er energi, der ikke kan arbejde elller flyde, som det gerne skulle. Det har mistet sin naturlige sundhedstilstand og kan lave blokeringer i livsenergien, så der ikke er flow i kroppen. 
BKST handler om at sanse tilstanden af energien i din krop. Vi har allesammen forskellige energilag i og rundt om vores krop samt 7 chakraer der er nogle energihjule der arbejder sammen for ….. Det er igennem disse energier vi påvirker, sanser og mærker hinanden
 – nogen mærker vi mere end andre.

 

Chakra:
Chakraer er energipunkter i kroppen. De stammer fra den indiske filosofi og medicin.
Du vil sanse både fysisk og mental velvære samt harmoni og balance når disse energihjul er i balance. De er forbundet med dine tanker, følelser og den måde du lever dit liv. Så når du lever et liv i ubalance skabes der også ubalance i chakraerne. Dermed ubalance i din energi.
De 7 chakraer er placeret langes din rygsøjle, nakken og hovedet. De har hver 
deres farve som har en særlig betydning samt de repræsentere forskellige områder i livet.

 

Selve behandlingen:
Selve behandlingen er meget blid. Det er en let berøring med mine hænder på din krop – du har tøjet på imens og måske et tæppe. Jeg trykker ikke eller manipulerer med dine knogler og derfor vil du opleve at jeg ikke “gør” så meget rent fysisk. Men du vil mærke, at der sker “noget” i din krop, og det kan være svært at sætte ord på hvad et er. Det er din egen krops visdom, der arbejder hen mod helbredelse igen – mod helheden. Jeg mærker også, når der sker disse forandringer i kroppen under behandlingen.

For at dette kan ske må jeg skabe et roligt og trygt rum til dig. Det kræver at jeg er nærværende med mig selv, at jeg mærker min egen krop, dens tilstand og kan være i ro med den og det. Fra denne tilstand skabes der en jordforbindelse så din krop kan arbejde med sin egen sundhedstilstand, og at kroppens egne selvhelbredende kræfter kan komme til udtryk igen.

“Helbredelse er ikke kun at slippe for sine symptomer. Det handler også om at understøtte og integrere helheden, uanset hvilken vej klientens egen iboende sundhed vælger” – BKST info materiale.