Vinyasa Flow

Jeg har pt. ingen Vinyasa Flow.

Vinyasa kan oversættes til "åndedræt-synkroniseret-bevægelse". Dette er mere en dynamisk form for yoga idet øvelserne udføres i et lidt hurtigere tempo end fx ved Hatha Yoga - bevægelserne er som en smuk blød, feminin dans med hele kroppen - og handler om åndedrættets sammenhæng med og mellem stillingerne.

Bevægelserne er bløde, runde og nærmest meditative i den måde jeg guider på, og man mærker hurtigt hvordan varmen og energien flyder rundt i kroppen. I timen vil der også være lidt dybere stræk for at runde af og for at mærke roen og pranaen (livs energien) i kroppen.

Yinyasa Flow har mange fordele og mentalt hjælper det synkroniserede åndedræt dig til at få mere ro i sindet, øger din sanse bevidsthed, koncentrationen og til at slippe eventuelle blokeringer igennem energiens flow. 

Fysiske tilfører du kroppen masser af ny rolig energi og stillingerne i flowet og de dybe stræk kan have en slags detox effekt på affaldsstofferne i organerne da blodcirkulationen øges. Desuden opbygger Vinyasa også styrke, udholdenhed og en større balance samt smidigheden i kroppen.