Stress & BKST

Der findes forskellige former for stress og kilderne til stress er ofte meget forskellige. Måde den viser sig på er også forskellige og hvordan vi og vores krop reagerer på det, så det er meget individuelt hvordan man oplever at være stresset.

Fysisk stress:
Kommer til skade, falder, ulykker, traumatisk

Kemisk stress:
Bakteriearter, viruser, hormoner i mad, tungmetaller, tømmermænd, blodsukker,

Følsom stress:
Familie tragedie, tab, job, økonomi

Stress er en fysiologisk tilstand hvor kroppen er i alarmberedskab til at klare øget belastning over kortere perioder.
I sådanne korte perioder hjælper tilstanden os til at være fokuseret og vi kan agere hurtigt og effektivt fx i en eksamenssituation. Men hvis stresstilstanden står på over en længere periode, kan det resultere i både psykologiske og fysiologiske følger og hvis stresstilstanden er langvarig, kan det medføre til et kollaps og andre alvorlige sygedomme.

Hele din krop bliver påvirket af denne tilstand og kan give mange forskellige symptomer som, hovedpine, svimmelhed, mavesmerter, hjertebanken, hukommelsessvigt, nedtrykthed, øget træthed, manglende sexlyst, ændrede spisevaner, isolation, flere konflikter.

Kranio-Sakral terapi kan være en god alternativ måde at hjælpe din krop til at stresse af.
Din krop og nervesystem får under behandlingen hjælp til at give slip og slappe af.
Derfor kan det med fordel kombineres med at man arbejder med ens tanker, som ofte er en del af årsagen til stresstilstanden i kroppen.

Jeg lytter ind til de forskellige rytmer i kroppe og en dybere kontakt opstår i mødet med dig og derigennem din krop og du vil opleve en mere afslappet tilstand. Når kroppen lige så stille føler tryghed ved at give slip og flyde hen i denne tilstand, begynder den selv at arbejde henimod at genfinde balancen. Dette kan ske efter få behandlinger, men det kan også være der skal flere til. Det kommer helt an på hvor god kontakt du har til din krop og hvor stresset din krop er.

Jeg tilbyder også yoga 1:1 sessioner el. forløb som med fordel kan kombineres med BKST behandlinger.