Yin Yoga

- som at give sig selv en indvendig krammer...

Jeg har pt. ingen YinYoga hold.

YinYoga er en nyere, men efterhånden meget populær gren af alle de yoga stilarter der findes. YinYoga er blid form for yoga som virker dybere i kroppes bindevæv end de mere dynamiske yoga-former som Vinyasa Flow eller Ashtanga, og som også virker beroligende for nervesystemet.

YinYoga er mindfulness træning. Du udfører øvelserne i et meget langsomt sansende tempo hvor der er fokus på et bestemt område på kroppen. Det handler ikke om hvordan det ser ud, men at du kan give dig hen i de dybe stæk med et roligere blidere åndedræt.

Du vil måske også komme i kontakt med nogle ”ting” der ligger dybere indeni dig, gamle vaner, følelser eller en skade der ikke har fået din fulde opmærksomhed. Det kan også være hormonelt fx pms, humørsvingninger, søvnproblemer m.m.

YinYoga påvirker også meridianbanerne og energi flowet fra og til organerne i kroppen, og da Yin er lig med ro, stilhed og mørke er her ingen krav eller forventninger og du vil opleve en dyb genopladning af dine livsbatterier. Du vil føle en anden form for afslappethed i kroppen, føler dig mere i balance og mere sansende efter en YinYoga klasse. 

Vores krop består af 70% bindevæv, eller fasia som det også kaldes. Der er altså bindevæv overalt i vores krop, som forbinder knoglerne, musklerne, organerne i en meget kompliceret samspil. Bindvævet har en stor betydning for hvordan vi har det både fysiks og mentalt, samt når vi har ondt i ryggen, har hovedpine eller er stresset. Man har i mange år gået og troet at bindevævet var et ”dødt” væv. Men man har efterhånden fundet ud af, at der er mange flere nervetråde i selve bindevævet end der i musklerne. Så igennem disse blide og rolige øvelser der er i YinYoga, blødgøres bindevævet og det kan være med til at løsne op for gamle spændinger og bevægelsesmønstre der sidder i kroppen, da vi ofte kompensere et andet sted når vi har ondt. Det kan være en øge vores opmærksomhed på rygsøjlen eller spændinger i hofterne eller haserne.