Blid & sanselig begyndelse på livet


Biodynamisk KST for baby & småbørn (0-3år)
45-60 min / 400 kr
klippekort / 3 gange / 1050 kr
3 behandlinger til baby (0-6mdr) + 3 behandlinger til mor el. far / 2000 kr

 Vi er alle sammen kommet fra mødet mellem et lille æg og en sædcelle.
Vi har alle sammen været små babyer og børn. 
Vi er alle sammen vokset op og blevet påvirket af alt og alle omkring os. 
– Lige fra undfangelsen til der i livet vi er lige nu.

Vi er igennem hele livet i en konstant udvikling og altid i bevægelse. Små babyer og små børn er meget sensitive og nogle fine sansende sjæle som hurtigt reagere ved følelsesmæssige forandringer og stemninger i deres omgivelser. 

De har ikke et talende sprog endnu, men bruger deres sanser i hele kroppen og kommunikere via dem til os.
Disse sanser påvirkes hele tiden af dufte, berøring, lyde og atmosfære. 

Da BKST er så blid og rolig en behandlings form, oplever jeg at babyer og små børn er særligt modtagelige overfor denne form for behandling. Deres sansesystem står åbnet og derfor kan man også sagtnes bruge BKST som en slags forbyggende behandling, for at give din baby en tryg og rolig start på livets udfoldelse.

 Livets begyndelse:
I graviditeten er der mange ting der kan påvirke din baby og dig som gravid.
Man kan sige at; baby bliver marineret i den tilstand mor er i. 
– og der er stor forskel på om baby bliver marineret i oxtycin, også kaldet kærlighedshormonet, eller kordisol som er et stresshormon. Dette betyder ikke at du som gravid, hele tiden skal bekymre dig om hvordan dit humør er, eller om du har for meget at se til. For som mennesker svinger vores humør og travlhed – og det er der plads til. Men hvis man under graviditeten er udsat for længerende varende stress, evt. har haft meget kvalme under hele graviditeten, smerter i kroppen eller der har været andre følelsesmæssige påvirkninger, kan det godt gå hen og have en eller anden form for påvirkning på babys miljø i livmoderen.

Fødslen:
Under selve fødslen kan der opstå forskellige situationer hvor der kan opleves vrid, træk eller pres af både hoved og nakke hos baby. Dette kan sommetider medføre spændinger og smerter hos babyen. Dette kan igen medføre til nogle ubalancer som kan give søvnproblemer, fordøjelsesproblemer, uro i kroppen m.m. 
Der kan også opstå forskellige komplikationer under fødslen; nogle oplever en igangsættelse, får ve-stimulerende hormoner, brug af sugekop eller at fødslen ender i et akut kejsersnit.  
Det kan også være en lyn-fødslen helt uden komplikationer. Men sådan en fødsel kan sætter sig som et chok i baby og i mor. Her er overgangen mellem den trygge livmoder og verden sket alt for hurtigt, og hverken baby eller mor har været igennem den omstillingen en længere fødsel varer.
Disse eller andre fødselsoplevelser kan sætte sig i både baby – men også i mor & far.


Mor & Far:

Derfor kan der også opstå et behov for at mor eller far også har brug en eller flere behandlinger, da en fødsel påvirker alle involverede. Selvom man står som nybagte forældre og alt endte godt, kan der godt være opstået et chok, traume eller en sårbarhed som man måske ikke får gjort opmærksom på og behandlet. Disse tilstande kan på sigt skabe følelsesmæssig ubalancer eller stress i hele familien. 

Baby og små børn regulerer og spejler sig selv igennem de voksne og deres nervesystem og har ikke mulighed for at sige noget men kun sanse. Derfor er dette vigtig at tage alvorligt og tage hånd om. 

 

bkst er særligt god ved
søvnforstyrrelser / sover for meget (kan være et traume fra fødslen)
fordøjelsesproblemer / ondt i maven
fladt baghoved
skævheder i kraniet, nakken el. ryg
spiseproblemer / refluks / silent refluks
kolik lignede symptomer
uforståelig el voldsom gråd
for tidligt født problematikker
chok fra fødslen – lang eller en hurtig fødsel
opspændt i kroppen
uro i kroppen 

Selve behandlingen:
Når jeg behandler babyer og små børn handler det om at skabe tryghed – og det er udelukkende på babys præmisser.
Det er vigtigt for mig at lytte ind med et dybt nærvær når der fortælles om det I kommer med. Jeg vil her møde jer i en rolig og langsom stemning. Når jeg sanser, at der er tillid og tryghed, lægger jeg blidt min hænder på baby og sanser ind i det jeg fornemmer.

Her er jeg stille – måske jeg lukker mine øjne – måske spørg jeg ind til nogle ting, hvis jeg fornemmer at der er nogle blokeringer.
Ved denne blide berøring og sansning kan din baby få en fornemmelse i kroppen af at blive ”set”. Set som den sjæl den er og derigennem vil babys nervesystem efterhånden falde til ro. Når denne kontakten er opnået, kan BKST have en fantastisk effekt på spændinger og evt. blokeringer der er i kroppen og det er uanset hvordan de opleves i den enkelte eller hos jer forældre.

Efter behandlingen:
Baby kan godt blive lidt ked af det under behandlingen, men det er ikke unormalt. Det er fordi jeg behandler energetisk og kan møde nogle blokeringer eller spændinger som baby mærker i sit energifeldt og det begynder at forandre sig. Når jeg mærker at baby har brug for en pause trækker jeg mig langsomt tilbage og giver jer plads. Her kan der måske være brug for at amme eller give en flaske hvis det kan hjælpe.
Det er muligt at din baby er mere urolige/rolige efter en behandling så sørg for ikke at have en masse på programmet den dag, da behandlingen arbejder videre i kroppen timerne efter.


Livserfaring med at arbejde med gravide og babyer:

Jeg har arbejdet med gravidyoga, fødselsforberedelse og efterfødselsyoga i 8 år og jeg har gået 1 år på jordemoderuddannelsen hvoraf jeg var 5 mdr. på fødeafdelingen i Randers. Jeg har deltaget i flere kurser & workshops indenfor dette emne og udvider stadigvæk min viden indenfor dette felt. 
Det er nemlig noget der betyder meget for mig – at kunne give de små sjæle og forældre en tryg start på livet.
Den erfaring og viden, jeg har tillært mig igennem de sidste 10år, vil du opleve jeg bruger meget i mine behandlinger.
Jeg bruger det til at snakke og stille spørgsmål ind i den evt. problematik der er. 

Jeg samarbejder også med andre indenfor dette område og har derfor mulighed for at anbefale andre behandler hvis det I kommer med ikke ligger indenfor mine kompentencer.