En smuk solopgang…


Kl:4 ringede mit vækkeur…stadigvæk nat og meget stjerneklart og mørkt udenfor. Trækker i det varme

skiundertøj, ekstra trøje og vandrestøvler, det er hunde koldt udenfor. Min søde vært banker på døren kvart over 4 – are you ready?… Han følger og ned af de små snoede stier og trapper der kun bliver oplyst at hans telefon. Hundene gør derude i mørket….
Taxi’en venter på mig på det øde vej, her plejer at være fyldt med mennesker, biler, motorcykler og butikker. Nu der tomt og helt stille… Vi køre igennem natten på de bumlede veje, det lidt hyggeligt…nogen steder sidder der allerede mennesker og varmer sig ved små bål, klar til en ny dag… Vi køre op og op – er på vej til en eftersigende smuk udsigt og solopgang. Da jeg ankommer er kl.5 og her er ingen andre. Men de små the og kaffe steder er begyndte at summe af liv…jeg går helt op på platuet og kigger ud over byen. Det eneste der vidner om der er en by er alle lysenes der glimter i natten ellers er der helt mørkt. Kigger op på stjernerne der virker meget tættere på, kan nærmest rør dem…kan lige ane bjergkæden derude i mørket som skygger på et maleri.

Går ned og stætter mig i det lille kaffe hus, en ældre mand laver the til mig og fortæller at han har været der i 27 år, det var hans far’s stykke land. Han har bygget sit hus der med flere etager til gæster som mig der kommer for at nyde denne fantastiske udsigt, som han og hans familie står op til hver eneste morgen! Han fortæller mig at solen står op ca 6:15 – også tænker jeg…kl er 5…hvorfor skulle jeg her op så tidligt, det er super hyggeligt at snakke med ham og få the men det er, for at sige det mildt, mega koldt!!
Jeg finder snart ud af hvorfor – hurtigt begynder den ene bus og taxi efter den anden at ankomme med turister…jeg går op og finder mig en god plads, da folk stimler sammen for at få det bedst billede!
Der står vi så og venter og venter og stille begynder horisonten at lysne, en rød farver spreder sig lige over bjergene. Himlen lysner op og lyset falder snart på bjergtoppene med den smukkeste lyserøde gyldne farve…kun afbrudt af de mange kameraer der forsøger at fange denne smukke oplevelser….forgæves. Billeder vil aldrig kunne genkalde denne naturoplevelse. Jeg fyldes af en varme midt i den bidende kulde, det er så smukt at jeg får helt tårer i øjnene – tænk sig at naturen kan det her…;)
Jeg prøver at fange lyset der danser på bjergene, det svært…og pludselig går der et stille wauw igennem alle, jeg vender mig om og ser det første glimt af den røde morgensol. Lige der ude i horisonten, imellem bjergene der danne en lille skål. Sekund fra sekund vokser den sig større og og rødere, for at stige helt op og sprede dens lys på alt og alle. Det er så smukt og jeg prøver igen at indfange smukheden…. Wauw… Tænkt sig jeg er lige her, i Nepal og ser dette smukke syn. Smukhed og happiness kan bare ikke købes for penge de skal opleves med hjertet – jeg smiler og føler igen den der varme sprede sig i min ellers så kolde lille krop, det føles som om mine finger er ved at falde af…kærlighed til livet.

 

IMG_0845

Written By
More from Sally

Den stille tid…Kopan

Solen står højt på himlen, den blå blå smukke dybe åbne himmel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *